Waterparken Andalusië

Andalusië is een regio in Spanje die elk jaar opnieuw zeer intensief wordt bezocht. Voor deze regio geldt dan ook dat ze sterk wordt gewaardeerd door niet alleen volwassenen, maar zeker ook door kinderen en jongeren. Ook voor kinderen geldt in ieder geval dat ze zich tijdens hun vakantie hier geen moment zullen vervelen. Eén van de zaken die ze kunnen doen is een bezoek brengen aan één van de verschillende waterparken van Andalusië. Een bezoek brengen aan een waterpark Andalusië is niet alleen leuk, daarnaast kan je op die manier ook nog eens rekenen op de nodige vaak zeer welkome verkoeling. Wil jij graag kennismaken met de leukste waterparken die er in Andalusië zijn terug te vinden? Wij stellen ze hier op deze pagina even uitgebreid aan je voor.

Waterpark Andalusie

Aqualand Torremolinos

Een zeer bekend aquapark Andalusië is het zogenaamde ‘Aqualand Torremolinos’. Op amper 10 minuten van het centrum van deze plaats is dit aquapark terug te vinden. Ze biedt plezier voor de hele familie. Er zijn in totaal twaalf spetterende waterglijbanen terug te vinden. Leuk om te weten is ook dat dit park de zogenaamde ‘Kamikaze’ heeft staan. Dit is met z’n hoogte van zo’n slordige 22 meter Europa’s hoogste waterglijbaan. Speciaal voor de kinderen kan je hier overigens ook de zogenaamde ‘Kidzworld’ terugvinden. Deze beschikt over verschillende zwembaden evenals attracties en rustige glijbanen. Wil je graag ook een beetje kunnen ontspannen tijdens je bezoek aan dit waterpretpark Andalusië? Dat kan zeker. Dit doe je immers in de aanwezige, grote jacuzzi.

Mario Park in Roquetas De Mar

Ben je op zoek naar een echt groot waterpark Andalusië? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor het Mario Park in Roquetas De Mar al snel zal zijn gemaakt. Voor dit park geldt dat ze over een omvang beschikt van zo’n slordige 45.000 vierkante meter. Ze bevindt zich daarbij op een afstand van ongeveer 800 meter van het Playa de las Salinas. De meest indrukwekkende glijbaan van dit waterpark is ongetwijfeld ‘Black Hole’. Deze heeft een lengte van zo’n slordige 86 meter en biedt een bijzondere ervaring volledig in het donker. Verspreid over dit waterpark Andalusië zijn bovendien ook nog eens zes verschillende zwembaden evenals enkele jacuzzi’s terug te vinden.

Aqualand Bahia de Cadiz

Tevens een razend populair waterpretpark Andalusië luistert naar de naam ‘Aqualand Bahia de Cadiz’. Dit waterpark zorgt ervoor dat je kan rekenen op het ultieme zomergevoel. Het park bestaat uit vijf behoorlijk spectaculaire waterglijbanen. Bovendien kan je hier je medereizigers uitdagen tot een wedstrijdje ‘Crazy Race’. Ook de ‘Super Slalom’ is zeker en vast de moeite waard. Voor de kleinste reizigers is er een speciaal zwembad beschikbaar met zowel waterattracties als glijbanen. Ook het golfslagbad dat je hier aantreft is een niet onbelangrijke troef van dit waterpark Andalusië.

Nog een ander waterpark Andalusië bezoeken?

Wil je graag nog een ander aquapark Andalusië bezoeken dan degene die we hierboven reeds voor je op een rijtje hebben gezet? Dan kan je ook nog kiezen voor één (of meerdere) van de volgende:

  • Aquamijas in Mijas;
  • Aquavelis Water Park;
  • Costa Water Park in Fuengirola;

Ondanks het feit dat er dus zeker nog heel wat andere waterparken terug te vinden zijn in Andalusië buiten degene die we wat meer in detail hebben besproken hierboven zijn dit toch veruit de belangrijkste en tevens ook de populairste. In ieder geval, wil je tijdens jouw vakantie ook graag een leuke tijd beleven in een waterpretpark Andalusië? Dan is dat zeker en vast geen enkel probleem!