Stranden Andalusië

De Andalusië stranden die verspreid over de regio zijn terug te vinden staan er algemeen om bekend over een geweldig uitnodigend karakter te beschikken. Bovendien behoren enkele van deze stranden ook meteen tot de mooiste van heel Spanje. Dit gecombineerd met het fantastische klimaat van de regio Andalusië zorgt ervoor dat de stranden kunnen rekenen op een geweldige populariteit. Wil jij tijdens jouw verblijf in deze regio ook kunnen genieten op de verschillende prachtige stranden die hier terug te vinden zijn? Dan is het zeker de moeite waard om kennis te maken met de mooiste stranden van Andalusië die we hier op deze pagina aan je voorstellen.

stranden andalusie

Playa de Bolonia in Cadiz

Eén van de mooiste stranden van Andalusië is ongetwijfeld het Playa de Bolonia in Cadiz. Voor dit strand geldt dat ze zich bevindt aan de rand van het populaire natuurpark ‘El Estrecho’. Deze ligging zorgt ervoor dat ze zich bevindt in een omgeving die zich kenmerkt door een ongerepte natuur, fijn wit zand evenals kristalhelder water. Voor Playa de Bolonia geldt dat ze aan de Costa de la Luz is gelegen. Het azuurblauwe water hier doet sterk Caribisch aan. Met een lengte van 4 kilometer en een breedte van ruim 70 meter is dit sowieso één van de meest interessante en populaire stranden van heel Andalusië. De veelal forse wind die zich hier laat gelden zorgt er bovendien voor dat het strand ontzettend populair is bij wind- evenals kitesurfers.

Playa de los Muertos in Almeria

Het strand Playa de los Muertos bevindt zich in het natuurpark Cabo de Gata. Dit strand wordt in de praktijk merkwaardig genoeg vaak over het hoofd gezien door toeristen. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Je kan het strand namelijk uitsluitend bereiken door middel van een lang en steil wandelpad. Dit gezegd hebbende is het zeker zo dat dit één van de mooiste stranden is van de regio Andalusië. Dit is het gevolg van onder meer:

  • Het ongerepte karakter van het witte strand;
  • Het kraakheldere water dat er is terug te vinden;
  • De dramatische rotspartijen die je hier aantreft;

Zijn er dan helemaal geen nadelen verbonden aan dit prachtige strand in Andalusië? Toch wel. Het strand beschikt immers niet over faciliteiten. Dat heeft als gevolg dat het zelf meenemen van voldoende drinkwater een absolute vereiste is.

Playa Matalascañas in Huelva

Geen enkele lijst met mooie stranden in Andalusië is compleet zonder Playa Matalascañas te vermelden in Huelva. Wanneer je aankomt bij dit strand en gewoon even naar rechts kijkt zal je meteen stil worden bij het aanschouwen van het kilometers lange, ongerepte zandstrand met gouden duinen. Het strand maakt deel uit van het populaire nationale park ‘Doñana’. Er dient rekening mee te worden gehouden dat dit park uitsluitend toegankelijk is voor fietsers en voetgangers. Aan de linkerkant van het nationaal park is voornamelijk hoogbouw terug te vinden. Bovendien tref je hier ook verschillende zogenaamde chirinquitos aan. Een extra kenmerk is uiteraard de aanwezigheid van de restanten van de verdedigingstoren uit de zestiende eeuw. Ook dit is zeker één van de leukste en tevens ook mooiste stranden van Andalusië.

Playa Burriana in Malaga

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende stranden Andalusië is ongetwijfeld ‘Playa Burriana’ in Malaga. Voor dit strand geldt dat ze bekend staat als veruit het beste strand van Nerja. Dat is voor een groot deel te danken aan de geweldige faciliteiten die je hier aantreft. Langs de Paseo Maritimo promenade kan je niet alleen tal van (prima) restaurants terugvinden, maar ook verschillende kinderspeelplaatsen en leuke winkeltjes.

Playa El Playazo in Almeria

Eén van de meest populaire evenals mooiste stranden van Andalusië is ongetwijfeld ‘Playa El Playazo’. Voor dit strand geldt dat ze zich bevindt in het natuurpark dat luistert naar de naam ‘Cabo de Gata’. Het strand heeft een lengte van zo’n 400 meter en een breedte van om en bij de 30 meter. Ook tijdens het hoogseizoen is het doorgaans zonder probleem mogelijk om hier een rustig plaatsje te vinden. Let wel op, je moet zelf voldoende eten en drinken meenemen. Het strand heeft immers geen faciliteiten. Hier dien je wel even rekening mee te houden bij een bezoek aan dit strand.

Playa los Alemanes in Cadiz

Mooie stranden in Andalusië zijn er duidelijk meer dan voldoende terug te vinden. Eén van deze stranden is ongetwijfeld het Playa de Los Alemanes. Voor dit strand geldt dat ze over een lengte beschikt van ongeveer 1500 meter. Er zijn vrij weinig faciliteiten op het strand aanwezig wat kan bestempeld worden als een niet onbelangrijk nadeel. Daarnaast geldt voor dit strand eveneens dat ze niet eenvoudig te bereiken is. Dit kan een nadeel zijn, maar het zorgt er tegelijkertijd eveneens voor dat er geen hordes toeristen worden aangetrokken. Dit maakt dat dit strand haar vrij authentieke karakter door de jaren heen heeft weten te behouden. Ook dit gegeven maakt dit strand tot één van de mooiste en beste stranden van Andalusië.