Vliegtickets Malaga

Voor het merendeel van de mensen die graag een reis naar Malaga willen ondernemen geldt dat ze ervoor kiezen om een vlucht te boeken. Wat de vluchtduur voor Malaga betreft geldt dat er rekening kan worden gehouden met ongeveer een kleine drie uur. Wil je toch liever over de weg reizen naar deze bestemming? Dan zal je vanuit België rekening moeten houden met een rit van meer dan 20 uur. Zie jij een dergelijke rit niet meteen zitten? Wil je dan ook graag meer te weten komen over het boeken van de interessantste vliegtickets naar Malaga? Blijf dan vooral verder lezen!

Vliegtickets Malaga

Wat moet je weten over vliegtickets Malaga boeken?

Wil je één van de vluchten Malaga boeken? Dan zal je vliegen op de internationale luchthaven Malaga Airport. Deze luchthaven ligt op een bescheiden afstand (ongeveer 10 kilometer) van het centrum van de stad. De populariteit van deze stad in Andalusië heeft er door de jaren heen voor gezorgd dat er vanuit België steeds meer vluchten worden aangeboden. Dit vanaf zowat eender welke luchthaven. Dit zorgt ervoor dat je vanuit zowat het hele land eenvoudig en snel naar deze geweldige stad kan vliegen. Bovendien zijn ook de vliegticketprijzen doorgaans lekker scherp.

Wil je graag goedkope vliegtickets naar Malaga kunnen boeken? Dan spreekt het voor zich dat je daarvoor in eerste instantie zal willen kijken naar zogenaamde lagekostenmaatschappijen. Vanuit België is het mogelijk om met verschillende van deze luchtvaartmaatschappijen naar Malaga te vliegen. De maatschappijen waar je een keuze tussen kan maken zijn onder meer de volgende:

 • Ryanair;
 • Transavia;
 • Vueling;

Wil je toch liever met een andere luchtvaartmaatschappij naar Malaga in Spanje vliegen? Ook dat is mogelijk. Onder meer vanaf Deurne Airport, maar ook vanaf de luchthaven van Oostende is het bijvoorbeeld mogelijk om met Tui richting de Spaanse zon te vliegen.

Hoe kan je vliegtickets boeken naar Malaga?

Je kan vliegtickets Malaga op twee verschillende manieren boeken. De eerste mogelijkheid waarover je beschikt is het los boeken van jouw vliegticket. Dit betekent dat je niet kiest voor een pakketreis waarbij er meteen ook sprake is van een accommodatie. Het voordeel hiervan is dat je over meer keuzevrijheid beschikt voor wat de luchtvaartmaatschappij betreft. Daarnaast is het ook zo dat je kan rekenen op heel wat meer flexibiliteit met betrekking tot het vertrekuur. Het spreekt voor zich dat ook dit in veel gevallen helemaal geen overbodige luxe is, in tegendeel.

Een tweede optie waarover je beschikt is het boeken van vluchten naar Malaga samen met de accommodatie waarin je wenst te verblijven. Ook deze optie geniet de voorkeur van heel wat reizigers. Dat is natuurlijk vooral te wijten aan het feit dat je op deze manier nog eenvoudiger je vakantie kan boeken naar het prachtige Malaga. Je hoeft slechts één enkele boeking te maken en al de rest gebeurt voor jou. Het hoeft zeker niet te verbazen dat veel mensen de voorkeur geven aan deze optie. Een dergelijke pakketreis wordt door verschillende reisorganisaties aangeboden.

Vanaf welke Belgische luchthavens kan je vliegen naar Malaga?

Malaga is één van de populairste bestemmingen in Spanje om een vlucht naar te boeken vanuit België. Dat heeft als gevolg dat het mogelijk is om vanaf zowat alle luchthavens in België naar deze plaats in het prachtige Andalusië te vliegen. Je kan hiervoor dus een keuze maken tussen:

 • Charleroi Airport;
 • Brussels Airport (Zaventem);
 • De luchthaven van Oostende;
 • De luchthaven van Deurne / Antwerpen;

Wil je graag vanaf de kleinere luchthaven van Deurne naar Malaga vliegen of bijvoorbeeld vanaf Oostende naar deze populaire Spaanse stad? Dan behoort dat dus eveneens perfect tot de mogelijkheden. Het ruime aanbod met vluchten vanaf verschillende luchthavens verspreid over België zorgt er in ieder geval voor dat je door een goede vergelijking uit te voeren tussen de diverse vliegtickets naar Malaga vaak een behoorlijk mooi bedrag kan besparen.

Tips voor het boeken van goedkope vluchten Malaga

De prijs waar je rekening mee dient te houden bij het boeken van tickets voor Malaga kunnen sterk uiteenlopend zijn. Wanneer je graag goedkope vluchten Malaga wenst te boeken zijn er dan ook verschillende tips waar je maar beter rekening mee kan houden. Denk hierbij aan de volgende:

 1. De meest goedkope vliegtickets boek je meestal zo vroeg mogelijk;
 2. Ook het boeken van een last minute vliegticket kan financieel interessant zijn;
 3. Tracht indien mogelijk te reizen zonder (veel) (ruim)bagage;
 4. Focus je voornamelijk op het aanbod met vliegtickets van de lagekostenmaatschappijen;

Voor een behoorlijk aantal mensen die van plan zijn om vliegtickets Malaga te boeken geldt dat ze in de praktijk helaas teveel betalen voor hun vlucht(en). Dat is zonde, want eigenlijk helemaal nergens voor nodig. Het enorme aanbod met verschillende vluchten naar Malaga zorgt er namelijk voor dat een eenvoudige vergelijking uitvoeren alleen al je heel wat geld kan besparen. Slaag je er bovendien in om een vroegboekkorting te benutten of kan je een last minute vliegticket bemachtigen? In dat geval spreekt het voor zich dat de prijs van je vliegticket alleen maar nog interessanter zal worden. Hoe dan ook, het boeken van goedkope vliegtickets naar Malaga is dus zeker geen enkel probleem.

Wat moet je weten over de luchthaven van Malaga?

Tot slot spreekt het voor zich dat het ook interessant kan zijn om iets meer te weten te komen over de luchthaven van Malaga. Wat deze luchthaven betreft dien je bijvoorbeeld te weten dat ze is gelegen op een afstand van slechts 10 kilometer van het centrum van de stad. Wanneer je de afstand tussen de luchthaven en het centrum gaat overbruggen met de auto dien je rekening te houden met een rit van ongeveer 15 minuten. Heb je vliegtickets naar Malaga geboekt, maar verblijf je in het mondaine Marbella? Hou er dan rekening mee dat er een afstand dient te worden afgelegd van zo’n 52 kilometer. De reistijd hiervoor bedraagt zo’n 40 à 45 minuten. In ieder geval, ook wanneer je wenst te verblijven in één van de andere steden in de buurt van Malaga zal je dus tot de vaststelling komen dat het interessant kan zijn om één van de vliegtickets Malaga te boeken.