Málaga

Naar Malaga? Deze top 5 bezienswaardigheden mag je niet missen

Málaga is een stad van cultuur, musea, indrukwekkende architectuur, lekker eten en natuurlijk het strand! Er valt van alles te zien, proeven en ontdekken. Maar wat mag je nou absoluut niet missen als je op vakantie naar Malaga gaat? We helpen je een handje door 5 hoogtepunten op een rijtje te zetten

  1. Alcazaba. Voor veel mensen is een bezoek aan het Alcazaba het hoogtepunt van hun bezoek aan Málaga. Het Alcazaba is een fort dat in de 11e eeuw door de Moren gebouwd werd om de stad te verdedigen. Het is een schitterend gebouw, dat bestaat uit hoge muren, vele hofjes, torens en mooie tuinen. Het fort staat op de Gibralfaro berg en kijkt uit over de stad. Iets hoger op de berg staat het kasteel Gibralfaro wat gebouwd was om het fort te verdedigen. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over het Alcazaba, de stad en de haven.
  2. Kathedraal ‘La Maquita’. De kathedraal van Málaga is anders dan de meeste kathedralen, deze kathedraal heeft namelijk 1,5 toren! Doordat er steeds maar geldgebrek was is de toren nooit afgebouwd. De bijnaam van de kathedraal is daarom ook ‘La Maquita’, dit beketent eenarmige dame. Tijdens een bezoek in Malaga zul je deze kathedraal vaak zien, hij torent namelijk overal bovenuit! Dit maakt het een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Málaga.
  3. Mercado Central de los Atarazanas. Deze enorme overdekte markt is zeker een bezoekje waard. Het water loopt in je in mond bij het zien van al de heerlijke etenswaren die er verkocht worden. Ook het gebouw zelf is erg bijzonder. Het Moorse gebouw is een oude scheepswerf met een prachtig glas in lood raam boven een van de ingangen.
  4. Botanisch tuin. De enorme botanische tuin ligt net iets buiten Málaga, maar het is echt een aanrader om even naar toe te gaan! De tuin heeft een oppervlakte van 250.000 vierkante meter en bestaat uit verschillende delen. Het ene moment wandelt u in een prachtige Engelse tuin en het volgende moment heeft u het idee dat u zo een tropisch regenwoud in stapt.
  5. Muelle Uno. Deze moderne boulevard ligt in het havengebied van Málaga. Je kunt er heerlijk winkelen, exclusieve jachten bekijken en kinderen kunnen zich er ook prima vermaken op een van de vele speeltoestellen. Daarnaast zijn er een heleboel terrasjes waar je onder het genot van een prachtig uitzicht over de stad de Spaanse gastronomie kunt uitproberen. Een mooie zonsondergang over de stad is ook zeker niet te missen tijdens een bezoek aan deze geweldige stad!

Meer weten? Lees op deze website waarom je op vakantie moet gaan naar Andalusië

Bron: Malaga Tourism, Official Website of the Department of Tourisme